Wednesday, May 12, 2010

Mungkin Berguna

Mungkin post ini tak berapa bermanfaat untuk anda semua tapi takpelah. I nak post jugak. It's just something that I know so I tak nak la kedekut ilmu. Hari ni I dah tau beberapa perkara. Mungkin tak penting atau berguna atau mungkin ada orang yang akan kata "ek eleh aku dah tau dah..takkan tu pun tak tau" tapi I nak bagitau jugak (tak kira!!).
  1. Ikan dolfin iaitu ikan lumba-lumba yang semua orang kata comel and rasa nak membunuh je sesiapa yang lakukan kekejaman kat ikan tu sebenarnya bila dia tidur, dia tidur dengan setengah otak dia je. Yang lagi setengah dia akan biarkan otak dia terjaga supaya dia boleh berenang ke atas sekiranya dia rasa cam nak lemas. So kalau ada orang cerita kat korang yang ikan dolfin tidur mati maknanya orang tu tipu la tu.
  2. Orang yang buta sejak lahir tak boleh nampak apa-apa visual dalam mimpi dia. Tapi kalau dia pernah melihat sebelum jadi buta, dia boleh nampak sikit-sikitlah visual imagery tu.
  3. Gene Simmons of KISS pernah jadi cikgu rupanya dan dia pernah didenda oleh cikgu penolong kanan sebab dia replace buku Shakespeare dengan komik Spiderman sebab dia rasa budak-budak memang betul-betul akan baca komik daripada buku tu.
  4. Abang kepada Al Capone ialah seorang polis yang tak mungkin akan suka hati tembak budak 15 tahun sebab ingatkan budak tu seorang penjenayah
  5. Jo bermaksud sweetheart/dear..So boleh la panggil kekasih cinta hati anda semua jo kalau konon-konon nak berbunyi unik.
  6. Fir sangat impatient terhadap pesalah jalanraya.
Lain kali I tambah lagi kalau I terbaca apa-apa lagi ye. Itu pun kalau ada orang sudi la menerima info-info yang tak berapa nak menarik daripada I ni kan.

1 comment:

  1. Fakta ke-6 tu memang kita paling baru tau lah sha. Hehe.

    ReplyDelete